Háztartási sütőolaj begyűjtése 5 év után hol tart?

KÉRDÉS a Közgyűlés 2021.11.25-i ülésére

Tisztelt Polgármester úr!

A kaposvári környezetükre figyelő polgárok érdekében kérdezem:

2021.09.23-i Közgyűlésen kérdeztem rá, hogy az évek óta az önkormányzat költségvetésében szereplő háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtése hol tart?

2017-ben a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtésének tesztprogramját jelentette be a Városháza. 5 éve számos nyilatkozatot, beszédet hallgathattak a kaposváriak: a jövőre meglesz, idén megvalósul, hamarosan időtávlatok említésével.

2021-ben újabb akció indulását jelentette be az önkormányzat. Ételkiszállításnál használt egyszer használatos műanyag dobozok helyett újrahasználható, rozsdamentes acél dobozok bevezetéséről.

A válaszadó elmondta, hogy a gyűjtőedények szállítására a szerződés megkötésre került. Ebben az évben az edények kiosztásra kerülnek, és ezzel párhuzamosan a Közszolgáltató elkészíti a begyűjtési tervét, beilleszti a közszolgáltatási naptárába, melyről a lakosságot időben tájékoztatni fogja.

Advent kezdetén, az évvégén kérdezem:

Melyik napon kezdik el a háztartási sütőolaj házhoz menő begyűjtését?

Melyik napon kezdik el az egyszer használatos műanyag dobozok helyett újrahasználható, rozsdamentes acél dobozok bevezetését?

Bízom benne, hogy a jövőben a választók felé konkrét vállalható időpontokat jelent be, év, hó, nap és kerüli az ígérgetést, hitegetést: a „hamarosan”, „rövidesen”, „várhatóan még idén” stb. homályos kifejezések használatát, mert ezzel a képviselőket megkereső polgárok vagy hasonló süketeléssel válaszolnak és ők is komolytalanná válnak vagy rendszeresen kérdést kell benyújtani a megvalósulásig.

Várjuk tényszerű válaszát.

 

Kaposvár, 2021. november 22.                      Tisztelettel:

dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                             képviselő

Csatolmányok: