Interpelláció az áthelyezett tűzcsapnál bicikliútban két villanyoszlopról

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

Tűzcsap az új járda közepén a Füredi úton volt az interpellációm tárgya 2023. januári Közgyűlésen. Konkrét kérdésekre nem konkrét választ kaptam először:

Ki tervezte, ki hagyta jóvá, ki volt a kivitelező? Kinek a felelőssége? Melyik napon helyezik át a tűzcsapot a pár méterre lévő biciklitároló mellé?

„Szita Károly polgármester „kefét” rágott, mikor meglátta a fényképet, amit be lett csatolva. Nem mentesíti a kivitelezőt, hogy még nincs átvéve az út, addig át nem lesz véve, amíg át nem rakja. Az, hogy körbebetonozta, az többe fog kerülni neki, el kell raknia.”

Vajon a négy politikai városvezető közül valaki elsétált, esetleg ingyenes parkolását közcélra használva megnézte a környéket, ha már a válság alatt milliós havijuk megemelésre került sok itt élő havi fizetésével havonta, ami fejenként havi több mint 300.000 Ft. Történt ez pártjuk és velük együttműködő kétarcú képviselők szavazatával.

Nem csupán a tűzcsap járda közepén történő leaszfaltozása, de a gyalogátkelőhelyről jobbra fordulva, nem érzékelhető szintkülönbség, a haladást akadályozó tereptárgyak és az új kerékpárútban bent hagyott két betonoszlop is „keferágásra” sarkalhatja a polgármestert. Lehet költségekkel dobálózni, hogy mennyivel többe került volna, ha rendesen, balesetveszély-menetesen és biztonságosan csinálják meg. De a válság alatt 26 milliós önerővel induló újabb görpark, pályázati nevén pumpapark 20 milliós pályázati forrással 80 millió forint közpénzt emésztett fel a mocsaras területen. Ott nem merül fel a költségemelkedés? Ahol a régóta járhatatlan járdaszakasz javítását bele sem kalkulálták a költségvetésbe.

Melyik nap lesz rend végre a Füredi úti tűzcsap körül? Ki nem kér ismét bocsánatot a gyalázatos megvalósításért, hanyag ellenőrzésért, az itt élők hónapokig való bosszantásáért?

Várják megtisztelő válaszát.

Kaposvár, 2023. április 23.                Köszönti:            

Dr. Nadrai Norbert József                                   

képviselő