INTERPELLÁCIÓ a Mol kút és a Laktanya közötti zúzott kőre tett ígéretekről

 

interpelláció

Polgármester úr!

2021. június 18-án és november 25-én kérdést intéztem Polgármester úrhoz, amely így hangzott: „Évek óta lakossági igényként jelentkező Füredi laktanya végéig lévő szilárd burkolatú belső út és a MOL kút közötti kb. 150 méteres biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas szilárd burkolatú út mikor lesz kész? Ezzel megvalósítható, hogy Kaposvár és Kaposfüred között gyalogosan és kerékpárral is biztonságosan közlekedhessenek az itt élők.”

A 2021. december 7-én közmeghallgatáson szintén elhangzott, hogy 2021. október 19-én a kérdéses szakaszon halálos kimenetelű biciklisgázolás történt. Polgármester úr azt ígérte a közmeghallgatáson, hogy amíg a beruházás megvalósul, megoldják zúzott kővel.

Borhi Zsombor alpolgármester az Ön távollétében ismételt interpellációmra adott válaszként elmondta, hogy megkezdődött a zöld fűtőmű megvalósítása. Amint befejeződnek az érintett szakasz kivitelezési munkái, a kerékpárút zúzott kő borítást kap.”

Borhi Zsombor alpolgármester az Ön ismételt távollétében 2023. január 27-én az alábbi választ adta: „a kerékpárút ezen hiányzó szakaszára a közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van, az eljárás hamarosan kiírásra kerül. A beruházást a közbeszerzési eljárás eredményének függvényében tervezik megvalósítani.”

A fűtőmű szerződése alapján nem tudták, hogy mikorra kell elkészíteni a zúzott kő borítást? Mi alapján kellett közbeszerzést is kiírni a zúzott kő leszórásához?

Mivel foglalkoznak az alpolgármesterei a 30%-kal, fejenként havi több mint 300.000 Ft-tal megemelt milliós fizetésük felvétele mellett?

2021. december 7-én közmeghallgatáson, másfél évvel ezelőtt az itt élőknek tett ígérete - egy halálos kimenetelű baleset után – melyik napon valósul meg? Mely naptól lehet biztonságosan közlekedni az adott szakaszon? Másfél éve az ígérete hangzott el, az itt élők több éve kérik ezt.

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2023. június 19.                           Köszönti: 

Dr. Nadrai Norbert József                                                

képviselő