Interpelláció a tűzcsapról

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

Tűzcsap az új járda közepén a Füredi úton volt az interpellációm tárgya 2023. januári Közgyűlésen. Konkrét kérdésekre nem konkrét választ kaptam először:

Ki tervezte, ki hagyta jóvá, ki volt a kivitelező? Kinek a felelőssége? Melyik napon helyezik át a tűzcsapot a pár méterre lévő biciklitároló mellé?

„Szita Károly polgármester „kefét” rágott, mikor meglátta a fényképet, amit be lett csatolva. Nem mentesíti a kivitelezőt, hogy még nincs átvéve az út, addig át nem lesz véve, amíg át nem rakja. Az, hogy körbebetonozta, az többe fog kerülni neki, el kell raknia.”

 -----Interpelláció elfogadása-----

„dr. Nadrai Norbert József képviselő ha mond egy határnapot, hogy mikorra tűnik el a tűzcsap, akkor elfogadja.”

„Szita Károly polgármester március 31. időpontot mondott. dr. Nadrai Norbert József képviselő elfogadta a válasz.”

2023. március 31-én egy temetés utáni hosszú sétám során jártam a város utcáit és eszembe jutott a polgármesteri ígéret. De csak szép szó volt… a tűzcsap ott volt a hetekig még a járda közepén. Nem engem vert át a válaszadó, hanem az itt élőket, akiknek képviseletét ellátva kaptam a hivatalos, Közgyűlés nyilvánossága előtt elhangzott kötelezettségvállalást. Ki nem kér bocsánatot ismét az itt élőktől?

Nem először fordul elő, hogy a polgármesteri ígéret nem teljesül. Nem véletlenül nincsenek közzétéve a város honlapján az interpellációk. Nem véletlenül szüntette meg saját több évtizedes gyakorlatát a polgármester, és szüntette meg az írásos válasz megküldését a képviselőnek. Nem véletlenül javasolta frakciójának, hogy a kérdések beadási határidejét két nappal korábban határozzák meg. A tűzcsap az új járda közepén megszűnik, ahogy a képviselők ingyenes parkolása is csak idő kérdése.

Melyik nap lesz rend végre a Füredi úti tűzcsap körül? Ki nem kér ismét bocsánatot?

Várják megtisztelő válaszát.

Kaposvár, 2023. április 23.                Köszönti:            

Dr. Nadrai Norbert József                                   

képviselő