INTERPELLÁCIÓ védőnőkről

interpelláció

Polgármester úr!

Többen aggódva figyelik a híreket a védőnői rendszer államosításáról. Egy jól működő rendszer átalakításakor az érintettek és az ellátottak joggal félnek attól, hogy a bőrükre megy az átalakítás, rajtuk takarékoskodnak, miközben értelmetlen luxusberuházásokra aránytalan összegeket költenek el. A kincstári ámító szöveg már nem jön be, mely szerint az ellátottak és a védőnők semmit nem éreznek meg a változásból.

Mennyivel nő július elsejétől a védőnők bére? Mennyivel kevesebb a bérük vásárlóértéke a brutális infláció, elsősorban élelmiszeráremelkedés miatt? Milyen önkormányzati támogatást kaptak eddig bér, eszköz, szolgáltatás? Kaposvár Megyei Jogú Város védőnői szolgálatában működő védőnők részére a szolgálat fennállásáig, a munkáltató által igazolt munkavégzési célú saját személygépkocsi használat esetén ingyenes parkolást biztosít.

Milyen összegű támogatást kaptak eddig a védőnők? Ezeket a jövőben is biztosítja-e az önkormányzat vagy garantálja az állam ezek megmaradását, illetve az önkormányzatnak való megtérítését?

Az Önkormányzat a Kaposvári Szociális Központ, valamint a Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság Családsegítő és Gyermekjóléti Központ részére az Önkormányzat mindenkori költségvetéséről szóló rendeletében keretet biztosít a hűségjutalom kifizetéséhez. A védőnők hosszú évek után milyen anyagi elismerésben részesülhetnek majd?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2023. június 19.                           Köszönti: 

Dr. Nadrai Norbert József                                                

képviselő