Járványhelyzet: edzőtermek, rendezvények

Az Ön veszélyhelyzet alatt tett intézkedéseiről és helyzetelemzésről szóló tájékoztatójában a következőket írta: „Március 16-án döntöttünk a kulturális és sportlétesítményeink bezárásáról, amely időponttól a dolgozók az önkéntesi munkában vettek részt.”

Az akkori és a mostani esetszámok között óriási a különbség. Az edzőtermek üzemeltetőivel külön leült tárgyalni az első hullám idején. Az Operatív Törzs külön felhívta a figyelmet, hogy a sporttevékenységet a szabadban végezzenek az emberek, mivel az maszkban nem végezhető, sőt nagyobb távolságtartásra van szükség a szabadban is.

Mikor rendelik el, hogy a kis méretű, zárt edzőtermek foglalkozásaikat csak a szabadban végezzék?

Tervezik-e a nagyobb edzőtermeknél az egyszerre sportolók létszámának korlátozását és a távolsági szabályok előírását?

A zárt térben tartott bármilyen rendezvény maszk viselése mellett milyen létszám és milyen távolsági szabályok esetén tartható meg Kaposváron? A kórház online tartja Szabadegyetemét, nem tartja követendőnek az orvosok példáját?

A választ sajnos 30 éves gyakorlat után írásban nem kaphatom meg. Úgy látszik sokszor kérdezek. Eddig mindig korrektül megkaptam.

A válasz röviden, minden rendben van, a válaszadó tehetetlenül vár az állam intézkedésére, de figyeli a híreket.

Az egyén bölcsességére van bízva, ha jóval kevesebb fertőzött esetén tavasszal nem járt edzőterembe, hanem a szabadban sportolt, akkor most is vigyáz magára és hozzátartozóira.

Nem hivatalos közzétett adatok szerint szeptember 27-én a megyében 24 fővel több fertőzött van, mint előző nap, és 125 fővel több, mint hét nappal ezelőtt. Kellenek a napi hivatalos kaposvári adatok!!

Csatolmányok: