Kaposfüredi áramkimaradások INTERPELLÁCIÓ

 

A kaposfürediek és az arra közlekedők érdekében kérdezem:

Kaposfüreden is a villamoshálózat után rendkívül magas rendszer-használati díjat fizetnek az itt élők az áramszámlájukkal, amely jóval több, mint az áramfogyasztás, továbbá mindegyik után még 27%-os ÁFÁ-t is megfizetik az államnak. Azonban egy kis szél vagy rossz idő esetén is áramszünet van. Rendszeresek a rövid áramkimaradások, amelyek tönkre teszik a modern háztartási eszközöket. Ebben a ciklusban sem történt semmi. Számíthatnak A polgármesterre az itt élők, a 2024. évi önkormányzati választásokig elkészül?

Mikor szakít azzal az álságos politikával, hogy a választások előtti hónapokban választási költségvetés csinál, osztogat az itt élők pénzéből, mintha ingyen lenne, majd 4 éven keresztül elhanyagolt közterületek, sötét utcák, romló szolgáltatások, áremelések várnak az itt élőkre?

Fenntartja a lakossági fórumon Ön által mondott ténybelileg nem megalapozott, az itt élőket hibáztató álláspontját, miszerint túl jól élnek és sok áramot fogyasztanak? Miért csak Füreden jellemző ez az állapot évtizedek óta?

Az itt élők felvetésekor azt mondta: „OKTÓBER ELEJÉTŐL VISSZAKAPCSOLTATOM A TELJES KÖZVILÁGÍTÁST”.

Félrevezette a lakókat, amikor elhallgatta, hogy a kormányrendelet rendelkezése miatt 2023. november 26-ig minden lámpát vissza kell kapcsoltatnia, amit értelmetlenül, a Kormány kompenzációja miatt az itt élőkkel szemben javasolt? Mikor kér bocsánatot a város elsötétítéséért? Mikor ad visszatérítést az önkormányzat, az adójukat fizető kaposváriaknak, azért, hogy a Kormány támogatása ellenére lekapcsoltatta a közvilágítás közel felét? Miért nem támogatta az egyszeri minden kaposvári háztartást érintő támogatási javaslatomat a Kormányzati kompenzációból? Miért nem támogatta a kommunális adó 2024. évi eltörléséről benyújtott rendelet-tervezetemet? Miért nem támogatta a 2024. évi költségvetéshez benyújtott kommunális adó-visszatérítési javaslatomat? Miért sajnálja az itt élőktől a 6500 Ft-ot, amikor Ön és három helyettesének milliós haviját 30%-kal, több mint 300.000 Ft-al emelték meg havonta 2022.01.01-től? Miközben az itt élők nyugdíjának, bérének vásárlóértéke rohamosan csökken az elmúlt két év óta? Tudja, hogy sokan nem visznek haza havonta 300.000 Ft-ot, így a hivatalban a kollégái is dolgoznak éhbérért? Ön szerint is éhbérért dolgozik az, akinek a kötelezően fizetendők után 60.000 Ft-ja marad egész hónapra?

Melyik naptól szűnnek meg a Kaposfüreden évtizedek óta gondot és kárt okozó áramkimaradások egy kisebb szél vagy rossz idő esetén?

 

Várjuk tényszerű válaszát.

 

Kaposvár, 2024. február 10.              Tisztelettel:

Dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                             képviselő