Karácsonyi díszkivilágítás farsangra is?

INTERPELLÁCIÓ

Polgármester úr!

A karácsonyi díszkivilágítás eszközei 2023. január 20-án mit keresnek a közterületen? Milyen szerződés alapján, kinek a feladata és milyen határidővel lebontani azokat? Miután közzétettem, hogy az „Áldott ünnepeket!” felirat alatt lesz a zászlófelvonás a város napján, azonnal intézkedtek és levették a feliratot, de 21-én délután a karácsonyi díszkivilágítás eszközei még kint voltak.

A hosszú igazgatási szünet alatt gazdátlan volt a karácsonyi vásár, így a sétáló utcán a Dorottya ház előtt egymás mellett is parkoltak autók, utánfutók, kisteherautók, nem pakoltak este negyed 7-kor. A karácsonyi vásár miatt vita alakult ki, amelyben sokszor felmerült, hogy az önkormányzat miatt kell magas árakat alkalmazni. Mennyi volt a vásár bevétele? Mi volt a napi bérleti díja, rezsije a bódéknak? A vendéglátóhelyek rendkívüli gondokkal küzdenek az energiaárak, élelmiszerárak és az alacsony bérek, bizonytalanság okán a vendégforgalom visszaesése miatt, miért nem a konyhákkal rendelkező helyeknek ajánlott fel kizárólagosságot a város, biztosítva a kitelepülést a melegétel és forróital kínálatban, garantálva a minőséget? Ezzel az agyonégetett olajszagot is ki lehet zárni. A bódék karácsonyi kézműves ajándékok, élelmiszerek árusítására szolgálnak. A korábbi karácsonykor felállított jégpálya költségvetése, hogy alakult kiadás, bevétel?

Mikor tűnnek el az Adventi plakátok a hirdető felületekről, mennyibe került ez a reklámozás és miért nem bevételt eredményező hirdetések láthatók az ünnepek után januárban? Összességében, mikor lesz végre rend?

Várják tényszerű válaszát az itt élők.

Kaposvár, 2023. január 23.                       Köszönti: 

  Dr. Nadrai Norbert József                                                 képviselő