Karácsonyi díszkivilágítás meddig?

INTERPELLÁCIÓ

Polgármester úr!

A karácsonyi díszkivilágítás eszközei 2023. január 20-án mit keresnek a közterületen? Milyen szerződés alapján, kinek a feladata és milyen határidővel lebontani azokat? Miután közzétettem, hogy az „Áldott ünnepeket!” felirat alatt lesz a zászlófelvonás a város napján, azonnal intézkedtek és levették a feliratot, de 21-én délután a karácsonyi díszkivilágítás eszközei még kint voltak.

A hosszú igazgatási szünet alatt gazdátlan volt a karácsonyi vásár, így a sétáló utcán a Dorottya ház előtt egymás mellett is parkoltak autók, utánfutók, kisteherautók, nem pakoltak este negyed 7-kor. A karácsonyi vásár miatt vita alakult ki, amelyben sokszor felmerült, hogy az önkormányzat miatt kell magas árakat alkalmazni. Mennyi volt a vásár bevétele? Mi volt a napi bérleti díja, rezsije a bódéknak? A vendéglátóhelyek rendkívüli gondokkal küzdenek az energiaárak, élelmiszerárak és az alacsony bérek, bizonytalanság okán a vendégforgalom visszaesése miatt, miért nem a konyhákkal rendelkező helyeknek ajánlott fel kizárólagosságot a város, biztosítva a kitelepülést a melegétel és forróital kínálatban, garantálva a minőséget? Ezzel az agyonégetett olajszagot is ki lehet zárni. A bódék karácsonyi kézműves ajándékok, élelmiszerek árusítására szolgálnak. A korábbi karácsonykor felállított jégpálya költségvetése, hogy alakult kiadás, bevétel?

Mikor tűnnek el az Adventi plakátok a hirdető felületekről, mennyibe került ez a reklámozás és miért nem bevételt eredményező hirdetések láthatók az ünnepek után januárban? Összességében, mikor lesz végre rend?

Várják tényszerű válaszát az itt élők.

Kaposvár, 2023. január 23.                       Köszönti:   Dr. Nadrai Norbert József képviselő

Borhi Zsombor alpolgármester a karácsonyi díszkivilágítás bontásának elhúzódását az elmúlt két hét csapadékos időjárása okozta, de a hónap végére befejeződik. A karácsonyi vásározóknak a sétáló utcára való behajtását a következő karácsonykor a rossz tapasztalatokra tekintettel újra fogják szabályozni, elsősorban betartatni. Ő is észlelte. Az adventi plakátokat a jövő héten lecseréli az üzemeltető, előállítási költsége volt. A hirdetőfelületek elhelyezése miatt a tulajdonos fix díjat fizet, független a hirdetés tartalmától. A vásár bérleti díjai nem napidíj alapján kerültek meghatározásra, hanem a vásár teljes időtartamára szolgáltatás szerint differenciáltan. Kis faház nettó 100 eFt, kézművesek nagy faházban nettó 150 eFt. A vendéglátósok kis faházban nettó 200 eFt, vendéglátósok nagy faházban 300 eFt,-Ft. Minden faház egyedi mérőórával volt felszerelve, amelynek fogyasztását a bérlő fizette. A legalacsonyabb fogyasztás 773,-Ft, a legmagasabb 409.611,-Ft volt. A 2021-ben felállított korcsolyapálya 2,5 millió forintba került és 671 eFt bevételt eredményezett.