KÉPVISELŐI MÓDOSÍTÓ INDÍTVÁNY 2024-ben visszatéríti a magánszemélyek kommunális adóját

KÉPVISELŐI MÓDOSÍTÓ INDÍTVÁNY

Előterjesztés Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. évi költségvetési rendelete megalkotásáról és a közszolgálati tisztségviselőkről szóló törvény végrehajtásáról szóló 26/2012.(IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

 

Kiegészítő határozati javaslati pontok:

….kiegészítő határozati javaslat

…. A Közgyűlés 2024-ben visszatéríti a magánszemélyek kommunális adóját és az adópapírok kiküldésével egyidejűleg külön levélben bocsánatot kér az itt élőktől, amiért feleslegesen, a nyilvánvalóan rendelkezésre álló adóbevételek ellenére lekapcsoltatta a közvilágítás közel felét 2022 decembere és 2023. november 26-a között.

Felelős: Szita Károly polgármester

Közreműködik: dr. Csillag Gábor jegyző

Határidő: 2024. március 1. (a levél kiküldésére, a többi az eljárási határidők szerint)

 

indokolás

A járvány alatt maszkot kapott minden háztartás, jövedelemhatár nélkül. A közvilágítás közel felének lekapcsolása minden itt élőt hátrányosan érintett. Az itt élők sötétben botorkáltak, mert a közvilágítás közel felét lekapcsoltatta a polgármester, több épületet lezárt a fűtési szezonra. A polgárok fizetnek az önkormányzatnak, de nem kapták meg érte azt, amit korábban, és az állami kompenzációból sem juttatott nekik az önkormányzat pénzt.

Ezért javaslom, hogy a Közgyűlés 2024-ben térítse vissza a magánszemélyek kommunális adóját és az adópapírok kiküldésével egyidejűleg külön levélben kérjen bocsánatot a polgármester az itt élőktől, amiért feleslegesen, a nyilvánvalóan rendelkezésre álló adóbevételek ellenére lekapcsoltatta a közvilágítás közel felét 2022 decembere és 2023. november 26-a között.

Nem csupán a városi vezetők milliós haviját kell megemelniük fejenként havonta több mint 300.000 Ft-tal, amelyhez még kapnak 260.000 Ft cafetériát, ingyenes éves parkolóbérletet. Az itt élőknek okozott hátrányos intézkedés kompenzálása is fontos erkölcsi és anyagi értelemben.