KÉPVISELŐI MÓDOSÍTÓ INDÍTVÁNY közbringa elvetése

KÉPVISELŐI MÓDOSÍTÓ INDÍTVÁNY

Előterjesztés Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. évi költségvetési rendelete megalkotásáról és a közszolgálati tisztségviselőkről szóló törvény végrehajtásáról szóló 26/2012.(IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

 

….kiegészítő határozati javaslat

…. A Közgyűlés a városvezetés által erőltetett, évek óta sikertelen elektromos biciklirendszert nem finanszírozza tovább helyette a közvilágításra a világos utcákra és terekre költi a közel évi 40 milliós üzemeltetési költséget, csökkentve ezzel a közvilágítás fejlesztésére szánt hitel törlesztőrészletét. Utasítja a polgármestert, hogy mondjon le a fenntarthatatlan, veszteséget termelő rossz közbringa konstrukcióról és tüntesse el végre a régóta éktelenkedő dokkolóállomásokat Kaposvár utcáiról, hogy az emberek ne essenek át a kis sárga, csúszós fémlemezeken.

Felelős: Szita Károly polgármester

Közreműködik: dr. Csillag Gábor jegyző

Határidő: 2024. március 1.

 

indokolás

Javaslat értékrendet fejez ki. Közbringák helyett világos utcák és terek a fontosabbak az itt élőknek. Biciklik közel évi 40 milliós üzemeltetési költsége vállalhatatlan. A városvezetés évek óta sikertelen szerencsétlenkedése után adja fel és ezt az összeget a közvilágításra költse, ennyivel kevesebb törlesztést kell fizetni, ha már a korábban hatalmas táblákkal büszkélkedő EU ingyen pénzről lemond. Ceaușescu Romániájában csináltak bicikli tekerésével világítást. Mára pedig megelőznek bennünket? Tüntesse el végre a régóta éktelenkedő üres dokkolóállomásokat Kaposvár utcáiról, hogy az emberek ne essenek át a kis sárga, csúszós fémlemezeken.