KIK DÖNTÖTTEK A KÖZVILÁGÍTÁS KÖZEL FELÉNEK LEKAPCSOLÁSÁRÓL?

interpelláció

Tisztelt Polgármester úr!

A közvilágítási problémák rendszeresen felvetődnek a polgárokkal való találkozások alkalmával. Tizedik alkalommal interpellálok ebben a témában.

AZT ÁLLÍTOTTA, HOGY POLGÁRMESTERKÉNT ÚGY DÖNTÖTT, OTÓBERTŐL VISSZAKAPCSOLJA A LEKAPCSOLT KÖZVÍLÁGÍTÁSI LÁMPÁKAT, AMELYNEK INDOKA, HOGY A KAPOSVÁRI GAZDASÁG MÁR VAN OLYAN ERŐS.

ÖN A MEGYEI JOGÚ VÁROSOK SZÖVETSÉGÉNEK ELNÖKE. KAPOSVÁRON KÍVÜL, KÉREM SOROLJA FEL, A 25 MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÜL MELY MEGYEI JOGÚ VÁROSOKBAN KAPCSOLTÁK LE A KÖZVILÁGÍTÁS KÖZEL FELÉT?

Az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 424/2022.(X.28.) kormányrendelet 5. §-a alapján a rendelet 2023.11.26-án hatályát veszti. a közgyűlés a közvilágítás veszélyhelyzet ideje alatti helyi működési rendjéről szóló 39/2022. (XII. 5.) önkormányzati rendelete 3.§-a alapján Ez a rendelet a Kormányrendelet hatályvesztésekor hatályát veszti.

azaz 2023.11.26-ig minden lámpának égnie kell kaposváron a kormány döntése alapján, ezért látnak neki októberben a munkának, ami a kikapcsoláskor 40 millióba, visszakapcsoláskor újabb 40 millióba kerül az itt élőknek.

A JOGSZABÁLYOK ISMERETÉBEN TÉNYSZERŰ AZ A MEGÁLLAPÍTÁS, HOGY A POLGÁRMESTER JAVASLATÁRA, A HOZZÁ HŰ KÉPVISELŐK Bereczki Dávid, Borhi Zsombor, Czimmermanné Németh Andrea, Csutor Ferenc, Dér Tamás, dr. Giber Vilmos, Kárpáti Tímea, Nagy Attila, Perlaki József, dr. Pintér Rómeó, dr. Szép Tamás, Torma János és a polgármester DÖNTÖTTEK A KÖZVILÁGÍTÁS KÖZEL FELÉNEK LEKAPCSOLÁSÁRÓL, MÍG A VISSZAKAPCSOLÁS A KORMÁNYRENDELET RENDELKEZÉSE ALAPJÁN TÖRTÉNT?

A TÉNYleges költségek és az állami kompenzáció, valamint a sötétség időszaka alatti költések ALAPJÁN FELELŐTLEN és ELKAPKODOTT DÖNTÉS VOLT A KÖZVILÁGÍTÁS KÖZEL FELÉNEK LEKAPCSOLÁSA Kaposváron?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2023. szeptember 16.                           Köszönti: 

Dr. Nadrai Norbert József  

             képviselő