Kiszáradt fák veszélyei

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

A Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. online panaszkezelő oldala nem alkalmas a panaszok kezelésére, így Önt kérdezem, aki a város fáinak kivágásában többször nyilvánosság elé lépett.

Az eszközbeszerzésről, azok költségvetési forrásigényéről többször hallottunk, de a városban élők tapasztalatai nem tölthetik el Önt elégedettséggel. A teljesen elszáradt fák látványa nem igényel műszeres vizsgálatot, csak el kell végezni a munkát végre. Annyi elszáradt fa van már a városban, hogy egy kivágási terv közzétételét javasoltam, amit a városlakók követhetnek.

Az interpellációmban 5 hónappal ezelőtt megkérdeztem: „Melyik alpolgármestert - több mint 300 000 Ft emelést javasolt nekik havonta, így 1.345.500 Ft-ra jogosultak fejenként - bízta meg a három főállású közül, aki e terület felügyeli, akihez a kaposváriak fordulhatnak a problémákkal?

Az Ön távollétében Borhi Zsombor alpolgármester válaszában elmondta, hogy „a Városüzemeltetési Kft. felmérése szerint az idén 108 db kiszáradt fa kivágásra kerül. A fakivágásokat a Kft. ütemezetten, vállalkozó bevonásával végzi, melynek eredményeként 38 fát kivágtak. A még hátralevő 70 fát a vállalkozók az ősz végéig kivágják.”

A természet ereje a legnagyobb ellenőre e munkának. A kiszáradt fák emberre (gyermektől a nyugdíjasig), állatra és épületre, parkoló autókra, egyéb vagyontárgyakra egyaránt veszélyt jelentenek.

Nem először fordul elő, - lsd. toponári Lovas utca burkolatjavítás – hogy a képviselőnek adott válaszban felelős vezető által a trehányság kijavításáért vállalt határidőt nem tartja be a válaszadó, ezért ismételten kérdezem:

Mikor teszi közzé a város honlapján a fakivágási és újratelepítési tervet? 2022. ősz végére, hány kiszáradt fa van közterületen, azok kivágására, melyik napig kerül sor?

Várjuk tényszerű válaszát.

 

Kaposvár, 2022. november 19.                     

 

Köszönti:

dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                             képviselő