Kontrássy utca 6.INTERPELLÁCIÓ

 

A Rippl-Rónai utcán és a Kontrássy utcán közlekedők védelmében kérdezem:

2022. szeptember 22-i Közgyűlésen jeleztem, hogy a 2022. május 25-i jégvihar kitörte az önkormányzat által 60 millióért eladott 9 lakásos társasház átépítését szolgáló épület, a Kontrássy u. 6. ablakait. Hónapok után is kitört üvegek lógnak, a járda nincs elkerítve, így közvetlen veszélyt jelent az arra járó gyalogosokra. Az erkélyajtó is nyitva, teljesen gondozatlan az épület, történt-e felszólítás a gondozásra? A jelzésemet megköszönték a Közgyűlésen azzal, hogy a tulajdonost felszólítják az épület gondozására.

Polgármester „megcsúszott” időben, – életében először, az általa meghatározott szünet végén nem jött be a novemberi Közgyűlésre- így Borhi Zsombor alpolgármester olvasta fel a választ levezetőként: „miután az Önkormányzat 2022. január 13. napján kelt adásvételi szerződéssel értékesítette a Kontrássy u. 6. szám alatti ingatlant a Fifty Invest Vagyonkezelő és Tanácsadó Kft részére. A szerződés 3.2. pontja alapján vevő vállalta, hogy az ingatlan tető-, homlokzat- felújítási munkáit, az épület szigetelését, csapadékvíz elvezetését az ingatlan tulajdonjogának megszerzését követő 2 éven belül megvalósítja. Ennek biztosítékául visszavásárlási jog lett kikötve. A Vagyongazdálkodási Iroda 2022 október hónapban (2022. május 25-i jégkár törte ki az ablakokat) felszólította a tulajdonos ügyvezetőjét az ingatlan környezetének rendberakására, amelynek a cég eleget tett. Az erkélyajtó és a felülvilágító ablakok korábban is nyitva voltak, mert azon keresztül történik az épület szellőztetése. Az épület elkerítése nem indokolt.”

 

„Dr. Nadrai Norbert József képviselő kérte, hogy valamelyik kollegáját küldje ki és nézzék meg az ablakokat. Nincs elkerítve, az ablakok lógnak ki és ráeshet a járókelőkre. A válaszát abban az esetben tudja elfogadni, ha megígéri, hogy holnap rendezik. Borhi Zsombor alpolgármester rendezni fogják, megnézeti.”

 

Az intézkedés, hogy a redőnyöket leengedték az emeleten, az üvegkár helyreállítása az emeleten nem látható, az alsó szinten egy ablak még mindig kitörve. Az erkélyajtó tárva nyitva beesik az eső és a hó, mállik a vakolat, pereg le a festék a nyílászárókról. Válaszadó szerint a szerződés alapján egy év múlva vásárolhatjuk vissza a 60 millióért odaadott két szintes, belvárosi 9 lakás építésére vett volt nyomdaépületet.

 

Borhi Zsombor alpolgármester – polgármester ismételt távollétekor az alábbi választ olvasta fel – „a Kontrássy 6. sz. ingatlan a Fifty Invest Kft. részére értrékesítésre került. A képviselő úr interpellációjától függetlenül kapott választ. E szerint a 9 lakás felét tervezőasztalról kívánják értékesíteni. Az elkészült látványtervekkel reklámozzák a lakásokat. Pár hét múlva elindul az értékesítési kampány. Az ingatlan értékét szakértő határozta meg. Kiegészítette még, hogy egyeztetett a céggel nemrég, várhatóan márciusban (2023) elkezdik felállványozni és megkezdik a felújítást.”

Az elmúlt két évben tovább romlott az ingatlan állapota, két éve nyitva a felső erkély ajtaja, ecetfa nő a homlokzaton, kitört ablak. Mit kíván tenni polgármesterként? Hamarosan lejár a két év, nem történt semmilyen építkezési munka. Visszavásárlási jogával él az önkormányzat vagy meghosszabbítja azt? Melyik ülésén tárgyalja a Közgyűlés? Megfelelőnek tartja a vevő hozzáállását az eltelt két év alatt?

Kaposvár, 2023. november 26.                       Köszönti:    Dr. Nadrai Norbert József                                                                                                                          képviselő