KÖZBRINGA 1,2 MILLIÁRDÉRT MENNYI AZ ÉVES KÖLTSÉGE?

INTERPELLÁCIÓ

Polgármester úr!

Az itt élők képviseletében kérdezem:

A 2022. évi költségvetés elfogadásakor kérdésre a polgármester betegsége alatt alpolgármester úr az alábbi tájékoztatást adta:

„El fog indulni idén várhatóan nyár elején a közbringa-rendszer. Itt 1 milliárd 250 millió forint körüli összeget költünk, bringapumpa pálya fog épülni a Városligetben és új köztéri eszközöket helyezünk ki.”

Hány közbringa-rendszer próbálkozás volt eddig Kaposváron? Ezek megszűnte után, mennyi volt a ráfordítás, az igénybe vevők száma és a pénzügyi eredmény? Ezekhez mivel járult hozzá az önkormányzat pénz, közterület stb., ez mennyibe került az itt élőknek és a magyar adófizetőknek?

A jelenlegi rendszer igényfelmérése hol érhető el? Ez alapján mennyi bevételt kalkuláltak és mennyi az éves működtetési költség?

Hónapok óta kint vannak az állomások kerékpárok nélkül, mennyi lenne ezen közterületek bérbeadásának összege? A Zselic Áruház és az Arany tér igen közel van egymáshoz, mi indokolja a közeli telepítést? Az oktatási intézmények, vállaltok elérése miért nem volt cél? Az állomások és az itt élők jövedelmének, illetve kerékpár tulajdonlásuk ismeretében vélhetően a turistáknak készült rendszer a turisztikai célpontokra fókuszál csak?

Mikor tekereghetnek az arra vállalkozók a közbringa kerékpárjain?

Az itt élők pénzének elszórása a polgármester őszinte válaszát igényli.

Kaposvár, 2022. november 19.                          

Köszönti: 

     Dr. Nadrai Norbert József                                           

              képviselő