Közgyűlés 2024.04.18. előterjesztések véleményezése

Közgyűlés 2024.04.18. előterjesztések véleményezése

Napirendről szavazás

Ügyrendi javaslat:

JAVASLOM, HOGY A Közgyűlés tagjainak ingyenes, az itt élők pénzén való parkolásának megszüntetéséről SZÓLÓ RENDELET-MÓDOSÍTÓ JAVASLATOMAT TÁRGYALJA MEG A TESTÜLET, AMELYET 12. ALKALOMMAL NYÚJTOTTAM BE. POLGÁRMESTER ÚR INTERPELLÁCIÓMRA ADOTT VÁLASZA ALAPJÁN: Nagy Attila, Torma János, Kárpáti Tímea, Perlaki József, dr. Giber Vilmos, dr. Szép Tamás Czimmermanné Németh Andrea, dr. Pintér Rómeó, Borhi Zsombor, Dér Tamás, Felder Frigyes és Pintér Attila VESZI IGÉNYBE AZ INGYEN PARKOLÁST. Az új képviselők kiválasztásakor az itt élők ennek ismeretében döntsenek. Válasszanak olyan képviselőt maguknak, aki nem szavaz meg saját magának privilégiumot.

 

 1. ELŐTERJESZTÉS Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023. évi költségvetésének végrehajtásáról és a maradvány elszámolásáról

KÉRDÉS:

Mennyibe kerül a 20 fős kabinet egy évben? Mennyibe kerül AZ ITT ÉLŐKNEK egy évben a POLGÁRMESTER ÉS HÁROM FŐÁLLÁSÚ ALPOLGÁRMESTER?

Közbringa rendszerben lévő kerékpárok és dokkoló állomások sim kártyáinak és a havi APN forgalom díjának költsége (2022. évi áthúzódó: 3.470 eFt) 36,9 mFt mód.elir. mit tartalmaz?

Mennyibe került a közvilágítás lekapcsolása és visszakapcsolása összesen? 40+28mFt?

„2023. évben a kormány a központi költségvetésből a 2022. évben jelentősen megemelkedett energia árak miatt többlet működési kiadások finanszírozásához 840 millió Ft támogatást biztosított, emellett a mikro-, kis- és a középvállalkozásoknak nyújtott iparűzési adókedvezmény miatti bevétel kiesés 2023. októberi elszámolása kapcsán további 168 millió Ft kompenzációt kaptunk.”

Mire költötték el AZ EGY MILLIÁRD FORINTOT? Mennyi volt a közvilágítás többlet költsége? Ki a felelős a közvilágítás lekapcsolásáért, a város sötétbe borításáért?

„Az év során a szabad pénzeszközök átmeneti befektetésével jelentős kamat bevételre tettünk szert, év végén 7,9 milliárd Ft lekötött betét állománnyal és 1,7 milliárd Ft összegű Önkormányzati Magyar Államkötvény állománnyal rendelkeztünk.”

Milyen mértékű kamatot kapott az önkormányzat az Államkötvények és mennyit a kereskedelmi bankokban lekötött betétek után?

Hozzászólás:

2023 A SÖTÉTSÉG ÉS A NÉLKÜLÖZÉS ÉVE VOLT. HIÁBA FIZETTÉK A KOMMUNÁLIS ADÓT AZ ITT ÉLŐK, A KÖZPÉNZBŐL NEM A KÖZVILÁGÍTÁST FINANSZÍROZTA A TÖBBSÉG, HANEM 80 MILLIÓS PUMPAPÁLYÁRA, ÉVI KÖZEL 40 MILLIÓBA KERÜLŐ VÁLASZTÁSI KAMPÁNY-KEDVEZMÉNYKÉNT INDULÓ KÖZBRINGÁRA. Az 1,7 md Ft-ért felújított Dorottya házra még 37 milliót költött a város. Most 10 millióért a ki nem adott presszó befedésére 10 milliót akar költeni. A szociális támogatások összegét 2023-ban, valamint a jogosultsági jövedelemhatárok emelését a többség elutasította, amikor a drasztikusan emelkedtek az árak és egyre csökkent a nyugdíjak és bérek vásárlóértéke. Az önkormányzat gazdálkodási öt éves programja a bérek felzárkóztatását írta elő, azonban a polgármester és a három főállású alpolgármester havi milliója emelkedett több mint 300.000 Ft-al fejenként. Sok kaposvári havonta nem keres 300.000 Ft-ot. A közterületek tisztaságával nem elégedettek a kaposváriak, a kritika hatására 200 mFt-ot kapott a városüzemeltetés a kiszáradt fák kivágására, metszésekre, fák telepítésére. Elkezdték a takarítógépek beszerzését a választási kampány idejére. 2023-ban a költségvetés 900 mFt-ot fizetett a buszközlekedés veszteségére, amit 41 mFt-tal növel a polgármester választási ígérete. A 2023. évi költségvetés az itt élőkön való spórolás, a látványberuházások esztelen finanszírozása jellemezte. A megszorítások előkészítették a választási kampány látványakcióit, amelyek a választásokig tartanak, majd ismét a szemetes, gazdátlan városkép jön, ahogy az önkormányzati ciklusokban az itt élők már hétszer megtapasztalhatták.

 

 1. Előterjesztés az önkormányzat 2024. évi költségvetésének módosításáról

KÉRDÉS:

2024. január 1-jétől a polgármester javaslatára a többsége a vízi-közműveket és a vízszolgáltatást átadta ingyen az államnak. Mennyi összegű karbantartás, felújítás tervez az állam Kaposváron? Az állam felelőtlen döntése miatt 60 md Ft elmaradt beruházás melyik évben fejeződik be? Idén melyik utcákban lesz vezetékmosás? Mikor javul a vízminőség a Dózsa György utcában, az Iskola közben, a Szántó utcában, a Hársfa utcában és az Apponyi közben?

Kaposvári Hulladékgazdálkodási Kft részére seprőgépek bérleti és üzemeltetési díjára 19 038 e F

Hány darab? Kitől bérli?

Közbringák szállításához utánfutó beszerzésre 1 046 e Ft

Akciós héten félóra 6 Ft? Mennyi biciklit kellett szállítani? Mennyi a szállítók bér és az üzemanyag költsége?

2 db új Trafibox beszerzés és telepítés, valamint 2 db meglévő Trafibox áthelyezés kiadására 20 412 e Ft

Mennyibe került egy Trafibox? A gyorshajtási bírságból mennyit kap az önkormányzat? Miért nem nyújtott még be törvénymódosítást, hogy az itt élők megkapják a nekik járó bevételt, amiből további Trafiboxokat vásárolhat az önkormányzat?

Közbringa rendszerben lévő kerékpárok és dokkoló állomások sim kártyáinak és a havi APN forgalom díjának költsége 8 millió ei. helyett 25 millió m.ei., mi indokolja a 17 milliós növekedést?

Dorottya ház turisztikai szakmai feladatok ellátása 15 millió mit tartalmaz, közel 3m Ft személyi hány embert érint?

nyilvános illemhelyek kezelő személyzet nélküli működtetéséhez szükséges beruházási költségekre (2023. évi áthúzódó: 33.742 eFt) Ki végzi a takarítást, milyen gyakorisággal? Mennyi egy illemhely átlag napi bevétele? Mennyi idő múlva térül meg a 34 millió?

Mennyi a 2024. évi nyilvános mosdók tervezett üzemeltetési költsége? Hány fő végzi?

Mennyi a 2024. évi nyilvános mosdók tervezett üzemeltetési költsége?

Cseri Park környezetalakítás 40 millió, mi a tartalma?

Mennyi a 2024. évi tervezett a szökőkutak üzemeltetési költsége?

 

HOZZÁSZÓLÁS:

675 milliárd forintnyi beruházást elhalaszt az állam a pénzügyminiszter bejelentése alapján. A kaposváriak még nem kaptak tájékoztatást, hogy az ívóvíz-minőségre milyen hatással van a beruházások elhalasztása. Az állami elvonások a választások után, vajon még milyen megszorításokra kényszeríti az önkormányzatot. A város üzemeltetése minden évben és nem csak a választások előtti hónapokban fontos. A 2024 évi költségvetésben nem látszik a folyamatos tisztaság és rend biztosítása. Húsvétkor a polgármester posztolt egy szökőkút képet, azzal, hogy itt a jó idő indulnak a szökőkutak. A szökőkutak ősz végi lezárása nem karbantartással együtt történhetett, mert még nem működnek. A Berzsenyi park Zsolnay szökőkút kedden még lemezborítás alatt volt, a Rippl-Rónai park szökőkútja tele van őszi lehullott falevéllel és szeméttel. Mit várhatnak vajon a kaposváriak a 2024-es költségvetéstől. A fiataloknak kampányként bedobta az újabb választási ígéretét. Már megint együtt tervezné a választásokig a jövőt. Hányszor kívánja még átvágni az itt élő fiatalokat? A Nostra tervezésével kábította őket évekig, disco a vasúti sín mellett, sőt mászófal, látványtervek, színes kiadványok, majd a lebontott épület a Szőlőhegyi utca építésében lett hasznosítva. Olyan, mint az ingyen szemétszállítás és a többi kábító ígérete. Most épp szinte ingyen biciklizhetnek a választásokig, persze a szüleik, nagyszüleik ki fogják fizetni a kevesebb buszjárattal és a szemetesebb város kinézettel. Átverés a diszkriminatív busztarifa rendszer, aminek a legnagyobb baja, hogy nincs min utazni, főleg hétvégén rettenetes a buszközlekedés. Ilyen leépítés után senki nem lepődne meg, ha ezt is államosítanák. Budapesten, Esztergomban és Zalaegerszegen már elfogadják a vármegye- és az országbérleteket. Kaposváron, ahol a munkavállalók és a tanulók több mint fele a környező falvakból jár be ez nem megoldott. Ha a főpolgármester meg tud állapodni a miniszterrel talán a megyei jogú városok szövetségének elnöke is megállapodhatna, ha akar. Az itt élők változást akarnak: magasabb béreket, tisztább közterületeket, több buszt és a régi járatszámokat, nem pedig választási látványberuházásokat méregdrágán.

 

 1. ELŐTERJESZTÉS a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi és szociális ellátásokról szóló 13/2000. (III. 17.) önkormányzati rendelet módosításáról

KÉRDÉS:

A Közgyűlés, 2023. évben 5-400 Ft közötti változó mértékű térítési díj emelést fogadott el, 2024- ben 5-300 Ft közötti emelésekre teszünk javaslatot 12.000/ hó most 9000/ hó?

Mennyi a havi többletteher, amiről dönt a Közgyűlés? Az előterjesztés alkalmat, étkezést, napot vesz alapul.

Tavaly havi 8000 Ft volt az emelés, idén 3600-9000 Ft között? Nyugdíj 20%-a az időseknél marad. Ki és mekkora összeget fizet a hiányzó összeg pótlására?

Idősek Otthona: Az ellátás 2024. évi várható önköltsége átlagos ápolást igénylőknél 9.294 Ft/nap, demens ellátottaknál 29.667 Ft/nap. A javasolt csökkentett intézményi térítési díj mindkét ellátási típus esetén egységesen 4.300 Ft/nap (jelenleg 4.000 Ft/nap) A Liget Otthonban 60 ellátottról gondoskodunk, jövedelemmel mindenki rendelkezik. A jövedelmek felülvizsgálatát és a javasolt emelést követően a térítési díj emelés 38 főt érint, ez ellátottanként napi 120-300 Ft (30 nappal számolva havi 3.600-9.000 Ft) többletet jelent. Fontos megjegyezni, hogy a térítési díjak számítása úgy történik, hogy jövedelmükből 20% mindenképpen megmarad, a teljes körű ellátás biztosítása mellett. Tájékoztatásul: a Csertán Márton Otthonban 6.000 Ft/nap a térítési díj, a Pünkösdi Egyház Ruhagyár Lakóparkban 7.500 Ft/nap, a Pannon Mentő Otthonban 6.950 Ft/nap, az önkormányzati fenntartásban működő Somogyjádi Idősek Otthonában 4.900 Ft/nap a helyi lakosoknak és 5.475 Ft/nap nem helyi lakosok számára, a Zselic Katolikus Idősek Otthonában pedig jelenleg 7.200 Ft/nap a térítési díj összege.

e 2024. évre 259 Ft/nap, a javasolt csökkentett intézményi térítési díj 65 Ft/nap (jelenleg is 65 Ft/nap), a szociálisan nem rászorulók részére 259 Ft/nap (jelenleg 236 Ft/nap).

8029 Ft/hó eddig 7316 Ft/hó havi 700 Ft emelés évi 8400 Ft az emelés

Egységes R.-ből az 1.sz és az 5.sz. melléklet miért hiányzik? Nem látszik a változás.

„2022-ben júliustól volt lehetőségünk a díjak emelésére, az egyes ellátásoknál változó mértékű, 5- 300 Ft közötti emelést fogadott el a Közgyűlés. 2023. évben 5- 400 Ft közötti változó mértékű térítési díj emelésre teszünk javaslatot.”

Mennyivel emelkedik ismét a térítési díj havonta igénylőként (óvoda, iskola, középiskola, fogyatékosok?

Idősek otthona 4.000 Ft/nap (jelenleg 3.600 Ft/nap) 20 nappal számolva 20x400=havi 8000Ft emelés?

A Liget Otthonban 60 ellátottról gondoskodunk, jövedelemmel mindenki rendelkezik. A jövedelmek felülvizsgálatát és a javasolt emelést követően a térítési díj emelés 42 főt érint, ez ellátottanként napi 155-400 Ft (30 nappal számolva havi 4.650-12.000 Ft) többletet jelent. Fontos megjegyezni, hogy a térítési díjak számítása úgy történik, hogy jövedelmükből 20% mindenképpen megmarad, a teljes körű ellátás biztosítása mellett.

Az állami beavatkozás miatt elmaradt bevételt a helyi lakosság finanszírozta, mikor és milyen módon téríti meg az állam a döntése alapján a lakosságra kiszabott többletterhet?

A gazdasági válság miatti drasztikus áremelkedések miatt milyen mértékű díjemelést tart indokoltnak a polgármester? A díjemelés mértékéből mennyit fizetnek az ellátást igénybe vevők és mennyi hárul az ellátásban nem részesülő lakosságra?

 1. ELŐTERJESZTÉS a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Ltv.) végrehajtásáról szóló 49/1993. (XII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Az ellenőrzés során a Kormányhivatal a rendelet néhány rendelkezésének jogszabály szerkesztési pontosítására hívta fel a figyelmet. Érdemi módosítási igényként jelezte, hivatkozva az Alkotmánybíróság 78/1995. (XII.21.) számú határozatára, hogy „az inflációs ráta – bár általánosan ismert fogalomnak tekinthető- nem minősül olyan ténynek, illetve adatnak amelyhez önkormányzati rendelet a lakbér emelését kötheti.” Erre való tekintettel a költségalapon meghatározott lakbér mértékének meghatározásánál az infláció mértékére való hivatkozás mellőzésre került.

Ez minden önkormányzati döntésre vonatkozik? Évente felülvizsgálja a Közgyűlés?

Hol a törvényességi felhívás?

 1. ELŐTERJESZTÉS a közterület rendeltetésétől eltérő célú használatának szabályairól szóló 5/2019. (III. 5.) önkormányzati rendelet módosításáról

Továbbra is kulturális vagy bármilyen hirdetés mehet? Ki nyerte meg, hogy lehet hirdetni?

2 MÓDOSÍTÓ

KÉRDÉS: Két választás lesz EP és önkormányzati elég lesz a plakátfelület?

Hozzászólás: Két választás lesz EP és önkormányzati nem lesz elég a plakátfelület és nem a közlekedési csomópontokban van ezzel a Közgyűlési többség beavatkozik a választásokba.

Az előterjesztő egyben a választási iroda vezetője, ezért külön felelőssége van a választás tisztaságának biztosításában. Nem lehet esélyegyenlőségről beszélni, ha az uralkodó többség határozza meg az önkormányzati plakátfelületek helyét.

A rendelet módosítása hatályon kívül helyezést tartalmaz. 2019-ig az önkormányzat által választási kampányidőszakban kihelyezésre kerülő választási kampányt szolgáló önálló hirdetőberendezések helyszínei a helyi választási iroda vezetőjének kompetenciájába tartozott.

A helyi választási iroda vezetője az adott városrész leginkább látogatott helyeire javasolta a plakáthelyek telepítését. A választási kampány kezdetekor egyeztetést hívott össze a jelölő szervezetek képviselőivel és aktualizálta az igényeknek megfelelően a helyszíneket és a plakáthelyek méreteit.

 

Határozati javaslat: A választásra a Közgyűlés hatalmazza fel a jegyzőt, mint a választási iroda vezetőjét, hogy további plakáthelyeket helyezhessen ki a jelölő szervezetek kérése alapján, ezzel biztosítva a választási esélyegyenlőséget, a választók tájékoztatását és a környezet megóvását.

 1. ELŐTERJESZTÉS Kaposvár Településrendezési eszközeit érintő döntésekről

KÉRDÉS:

Hozzászólás:

 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztés a 148/2019. (XI.28.) önkormányzati határozat módosításáról
 2. Előterjesztés önkormányzati vagyont érintő jogügyletekről

KÉRDÉS:

Hozzászólás:

 1. ELŐTERJESZTÉS utca elnevezéséről

KÉRDÉS:

Szavazókör sorszáma: 8.

szavazóhelyiség címe: Töröcskei Közösségi Ház, Kaposvár, Harang utca 1/b.

Akadálymentes: igen

körzetleíró listában szereplő választópolgárok száma: 935 fő

Aranyeső utca, Áfonya utca, Árnyas utca, Bogáncs utca, Boglárka utca, Bojtorján utca, Boróka utca, Borostyán utca, Cigány telep, Cinege utca, Csiperke utca, Dongó utca, Fenyves köz, Fenyves utca, Galagonya utca, Gólyahír utca, Gyöngyvirág utca, Hajnalka utca, Harang utca, Harangvirág utca, Jácint utca, Jázmin utca, Kamilla utca, Kasvirág utca, Kikerics utca, Kökény utca, Kökörcsin utca, Külterület 021044/3., Külterület 021065., Levendula utca, Liliom utca, Mályva utca, Mandula utca, Nárcisz utca, Nefelejcs utca, Őszirózsa utca, Pillangó utca, Pipitér utca, Ribizli utca, Seregély utca, Sólyom utca, Szamóca utca, Százszorszép utca, Szeder utca, Szitakötő utca, Tücsök utca, Tündérkürt utca, Vadkörte utca, Vörösbegy utca, Zöldfodorka utca, Zsálya utca.

 

Nem gondolja, hogy itt az ideje megváltoztatni ezt az elnevezést?

 1. ELŐTERJESZTÉS a Kaposvári Tankerületi Központ által fenntartott intézmények átszervezésének véleményezéséről

KÉRDÉS:

 1. ELŐTERJESZTÉS a lejárt határidejű közgyűlési határozatokról

Kérdés:

5/2021. (VI. 18.) önkormányzati határozat 5. A Közgyűlés úgy határozott, hogy az Önkormányzat és a Kapos-Coop Kereskedelmi Zrt között falfelület (Budai Nagy Antal utcában a Burger King melletti homlokzat) 10 éves bérletére létrejött bérleti szerződés alapján évente fizetendő 127 e Ft bérleti díj pénzügyi fedezetét 2022-2030. évek aktuális költségvetési rendeletében biztosítja.

Mikor helyezik arrébb a gyorsétterem tábláját, ami kitakarja a képet? Tíz évig ezt a képet nézegetjük? Budapesten évente többször cserélik.

16/2024. (II. 15.) önkormányzati határozat:

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése úgy határozott, hogy a polgármester 2024. évi, összesen 108 nap szabadságának ütemezését az alábbiak szerint jóváhagyja:

2024. január 4. napjától 2024. január 5. napjáig - 2 nap

2024. február 5. napjától 2024. március 1. napjáig - 20 nap

2024. március 25. napjától 2024. május 1. napjáig - 25 nap

2024. június 10. napjától 2024. augusztus 30. napjáig - 59 nap

2024. szeptember 2. napjától 2024. szeptember 3. napjáig - 2 nap

A polgármesternek 108 nap szabadsága van. Kinek van a városban még ennyi szabija? A választás másnapján június 10-től augusztus 31-ig szabin van. Ki lesz helyette?

 

 1. ELŐTERJESZTÉS a polgármester, a jegyző, a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott döntéseiről (2024. I. negyedév)

Kérdés:

 1. TÁJÉKOZTATÓ a 2022. évi közbeszerzésekről

KÉRDÉS:

 1. TÁJÉKOZTATÓ az önkormányzat és intézményei által 2023. évben benyújtott pályázatokról és azok eredményéről
 2. TÁJÉKOZTATÓ a 2023. évi költségvetés I.-II. havi teljesítéséről és az önkormányzati hátralékok alakulásáról

KÉRDÉS:

2023. november 30-tól a víziközmű-szolgáltatás feladat-ellátási kötelezettségét átadtuk a Magyar Állam részére, ehhez kapcsolódóan megtörtént a víziközmű vagyon térítés mentes átadása. Emiatt a továbbiakban a KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft kintlévőségének alakulását már nem tartalmazza a tájékoztató.

Mekkora összegű volt a kintlévőség az átadáskor?

A távfűtéshez kapcsolódó hátralék 14.551 e Ft-tal, 31,5 %-kal nőttek (kiszámlázásra kerültek az éves meleg vízfogyasztás különbözetek) az egyéb vevők hátralékai 3.840 e Ft-tal (31,9 %)

Megint az állam tartozik nekünk? Ha nincs pénze miért adta nekik a vizet. Miből fogják kicserélni az azbesztcementes csöveket?

 

 1. ELŐTERJESZTÉS Közgyűlés tagjainak ingyenes, az itt élők pénzén való parkolásának megszüntetéséről

Hozzászólás:

A Közgyűlés tagjainak ingyenes, az itt élők pénzén való parkolásának megszüntetését tizenkettedik alkalommal nyújtom be ezen rendelet-módosításommal.

E feudális privilégium megszüntetését a következő ciklusra javaslom elfogadni. Polgármester úr hozzászólásában az egyik privilégium eltörlési javaslatomnál azt mondta, biztos benne, hogy munkám gyümölcse egyszer beérik és ez a kiváltság, ami későbbi egyenlőséget hirdető korokban is képes túlélni, mint egy parazita, meg fog szűnni. A képviselők jelentős részét nem indítják újra, így privilégiumuk nem sérül, ezért kérem tegyék meg az itt élők által régóta várt gesztust.

2021.11.25-i Közgyűlésre benyújtott interpellációmra adott polgármesteri válasz:

„Szita Károly polgármester Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének fizetőparkolók üzemeltetéséről szóló 58/2010. (XI. 17.) önkormányzati rendelet alapján az adatközlés időpontjában, Nagy Attila, Torma János, Kárpáti Tímea, Perlaki József, dr. Giber Vilmos, Szép Tamás Czimmermanné Németh Andrea, dr. Pintér Rómeó, Borhi Zsombor és Dér Tamás Felder Frigyes és Pintér Attila rendelkezik díjmentes parkolási jogosultsággal. Elvárja, hogy két képviselő visszaadja. A két országgyűlési képviselő: Gelencsér Attila és Mátrai Márta. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a rendelet 11.§ (1) i. pontja alapján jogosult díjmentes parkolásra. A Csiky Gergely Színház szolgálati lakásaiban tartózkodási hellyel rendelkező színészek nem közszereplők, ezért nevük nyilvánosságra hozatala személyiségi jogot sért. A színházunkban évtizedek óta szereplő színészekről és egy jelmeztervezőről van szó, összesen három fő. Kiemelkedő kulturális és szolgáltató tevékenységük miatt a Kaposvári Püspökség és a KÖTÉL egyesület rendelkezik díjmentes parkolási jogosultsággal. 2021. november 16-a óta pedig a Somogy Megyei Mentőszervezet 4 db COVID tesztelő autója kapott ilyen jogosultságot.” (Közgyűlési jegyzőkönyv 2021.11.25.)

A Közgyűlés tagjainak kaposvári adófizetők pénzén ingyenesen parkolók kérelmezési jogosultságát a ciklus végével szüntesse meg, mivel erkölcstelen saját maguknak privilégiumot biztosítani, arra csak a választópolgárok jogosultak helyi népszavazáson. Ha kiváltságokat szeretnének a szolgálat helyett forduljanak a néphez, akit képviselnek és kérjenek.

 

 1. Alapítványi támogatásokról

ZÁRT ÜLÉS

ELŐTERJESZTÉS Szabóné Köttő Aranka által a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő közrend elleni magatartás: közterület rendeltetéstől eltérő célú használata miatt alkalmazott figyelmeztetést megállapító I/1618-06/2024. számú határozat ellen benyújtott fellebbezés tárgyában