Laktanya- MOL kút közötti zúzott kő. Hol tart az ígéret?

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

A kaposvári és a kaposfüredi lakók érdekében többszöri alkalommal kérdezem:

A tudósítások szerint a Füredi úton a Margit templomtól a Raktár utcai körforgalomig lesz új kerékpárút, amely tovább megy majd Kaposfüred felé, és a balatoni kerékpárútra csatlakozik.

Évek óta lakossági igényként jelentkező Füredi laktanya végéig lévő szilárd burkolatú út és a MOL kút közötti kb. 150 méteres biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas szilárd burkolatú út mikor lesz kész? Ezzel megvalósítható, hogy Kaposvár és Kaposfüred között gyalogosan és kerékpárral is biztonságosan közlekedhessenek az itt élők.

2021. június 18-án és november 25-én kérdést intéztem Polgármester úrhoz, amely így hangzott:

„Évek óta lakossági igényként jelentkező Füredi laktanya végéig lévő szilárd burkolatú belső út és a MOL kút közötti kb. 150 méteres biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas szilárd burkolatú út mikor lesz kész? Ezzel megvalósítható, hogy Kaposvár és Kaposfüred között gyalogosan és kerékpárral is biztonságosan közlekedhessenek az itt élők.”

A 2021. december 7-én közmeghallgatáson Mészáros Zoltán jelezte, hogy problémát okoz, kivilágítatlan kerékpárosokat kell kerülgetni. 2021. október 19-én a kérdéses szakaszon halálos kimenetelű biciklisgázolás történt. Polgármester úr azt ígérte a közmeghallgatáson, hogy amíg a beruházás megvalósul, megoldják zúzott kővel. A biciklisek és gyalogosok biztonsága érdekében a Laktanya végéig tartó belső út és a MOL kút közötti 150 m-es szakaszon ideiglenes tereprendezéssel a gazos területen melyik naptól tudja az önkormányzat biztosítani a zavartalan átjárást? Az első kérdésemtől 7 hónap telt el, a kaposvári és kaposfüredi kerékpárosok, gépkocsival utazók és a jó időben szívesen gyaloglók igénye sokkal régebbi. Borhi Zsombor alpolgármester válaszként elmondta, hogy talán nem kerülte el Képviselő úr figyelmét, hogy megkezdődött a zöld fűtőmű megvalósítása. Amint befejeződnek az érintett szakasz kivitelezési munkái, a kerékpárút zúzott kő borítást kap.”

A hírek szerint márciusban megtörténik az fűtőmű átadása. 2021. október 19-én bekövetkezett halálos kimenetelű baleset után végre melyik naptól közlekedhetnek biztonságban az itt élők a Kaposvár és Kaposfüred között gyalog, illetve kerékpárral?

Borhi Zsombor alpolgármester a kerékpárút ezen hiányzó szakaszára a közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van, az eljárás hamarosan kiírásra kerül. A beruházást a közbeszerzési eljárás eredményének függvényében tervezik megvalósítani.

Várják megtisztelő válaszát.

 

Kaposvár, 2023. január 23.                Köszönti:   Dr. Nadrai Norbert József  képviselő

Borhi Zsombor alpolgármester a kerékpárút ezen hiányzó szakaszára a közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van, az eljárás hamarosan kiírásra kerül. A beruházást a közbeszerzési eljárás eredményének függvényében tervezik megvalósítani.