Laktanya- MOL kút közötti zúzott kő. Hol tart az ígéret SOKADSZOR?

interpelláció

Tisztelt Polgármester úr!

2021. június 18-án és november 25-én kérdést intéztem Polgármester úrhoz, amely így hangzott: „Évek óta lakossági igényként jelentkező Füredi laktanya végéig lévő szilárd burkolatú belső út és a MOL kút közötti kb. 150 méteres biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas szilárd burkolatú út mikor lesz kész? Ezzel megvalósítható, hogy Kaposvár és Kaposfüred között gyalogosan és kerékpárral is biztonságosan közlekedhessenek az itt élők.”

A 2021. december 7-én közmeghallgatáson szintén elhangzott, hogy 2021. október 19-én a kérdéses szakaszon halálos kimenetelű biciklisgázolás történt. Polgármester úr azt ígérte a közmeghallgatáson, hogy amíg a beruházás megvalósul, megoldják zúzott kővel.

Borhi Zsombor alpolgármester az Ön távollétében ismételt interpellációmra adott válaszként elmondta, hogy megkezdődött a zöld fűtőmű megvalósítása. Amint befejeződnek az érintett szakasz kivitelezési munkái, a kerékpárút zúzott kő borítást kap.”

Borhi Zsombor alpolgármester az Ön ismételt távollétében 2023. január 27-én az alábbi választ adta: „a kerékpárút ezen hiányzó szakaszára a közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van, az eljárás hamarosan kiírásra kerül. A beruházást a közbeszerzési eljárás eredményének függvényében tervezik megvalósítani.”

A fűtőmű szerződése alapján nem tudták, hogy mikorra kell elkészíteni a zúzott kő borítást? Mi alapján kellett közbeszerzést is kiírni a zúzott kő leszórásához?

2021. december 7-én közmeghallgatáson, másfél évvel ezelőtt az itt élőknek tett ígérete - egy halálos kimenetelű baleset után – melyik napon valósul meg? Mely naptól lehet biztonságosan közlekedni az adott szakaszon? Másfél éve az ígérete hangzott el, az itt élők több éve kérik ezt.

2023. június 22-én adott válasza, így hangzott:” össze fogják kötni a két szakaszt. Azt várják, hogy a Területi Operatív Program legyen kiírva és azt várják, hogy az Unió soron kívül folyósítsa a Kaposváriaknak járó és nem adományként elfogadott pénzeket. Tartozik Kaposvárnak 16 milliárd forinttal.”

Az itt élők folyamatosan jelzik, hogy a polgármester, mit ígért nekik, amelyet a jegyzőkönyvek rögzítettek. Itt a polgármesteri adott szó súlyáról van szó. A 2024. évi választásokig kész lesz a 2021. december 7-én közmeghallgatáson megígért zúzott kővel leszórt út IGEN vagy NEM?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2023. szeptember 16.                           Köszönti: 

Dr. Nadrai Norbert József                   

      képviselő