Mi a képviselet ellátása? Munka-Tudás

Kedves Kaposváriak!

Az elmúlt hetekben több száz Kaposváron élővel találkoztam. Kevesen követik már az önkormányzat működését, úgy érzik nem az ő problémáikról van szó.  Nem értik a projekteket, nem értik a milliárdokat, hétköznapi gondjaid vannak. Filléres problémáik. Drága a gyógyszer, naponta mennek fel az árak és mindig csak felfelé, így nem lehet előre menni. Ma és holnap akarnak egészségesek lenni nem 2030-ban, talán. A képviselet azt jelenti, hogy az itt élők az Ő véleményüket, akarják hallani a Közgyűlés ülésén és nem a delegáló pártok iránymutatásait.

Amikor egy előterjesztést tárgyalunk a képviselet része, hogy ismerjük, mi foglalkoztatja leginkább az itt élőket: a Kálvária utca végén a víztoronynál bezárt bolt, az el nem vitt falevelek, a letört ágak, a járdapadka oldalán felgyülemlett több éves mocsok, a vasúti gyalogosátjáró elhanyagolt környezete a Béla király utca felé, a Baross utca 41-hez vezető út jövőből a múltba, díszburkolat után sáros út, a fél éve felújított patinás Csokonai ház felpúposodott homlokzata, az ereszcsatornából visszabugyogó víz, Madár utcai iskola udvara játékok nélkül és a sötét járdák mindenütt. A szolidaritás hiánya mindenkire kihat, ha csomai vagy Nagyberkiben élő gazda Dombóváron nem tud gázolajat venni a tavaszi munkák idején, először az áruk árán, majd a minőségi áruk hiányán látjuk a piacon, mit okoz az átgondolatlan állami beavatkozás.

Ha gondjaik mellett azt látják az itt élők, hogy tőlük áldozatot várnak, hogy az ő sorsuk, majd egyszer fordul csak jobbra. Míg a vezetők több mint 300.000 Ft-os havi fizetésemelést kapnak, a milliós fizetésükön felül, akkora a dühük érthető.

Ha sötét a járda, ne mondja senki, hogy sikeres volt a lámpatestek cseréje. Kaposváron fuser munkának, gányolásnak hívják a pocsék kivitelezést.

Pártokat vagy az itt élőket képviselni ez az értékrend alapú választás. Köszönöm, hogy meghallgattak.