Mikor kezdik a lakosság ingyenes tesztelését? Mennyi teszt van?

INTERPELLÁCIÓ a Közgyűlés 2021.11.25-i ülésére

Tisztelt Polgármester Úr!

A kaposvári pedagógusok, tanulók, szülők és nagyszülők érdekében kérdezem:

2021. augusztus 23-i Közgyűlésen feltettem a következő kérdést: „A szeptember 1-jén induló tanévkezdéskor az állami, egyházi és egyéb fenntartású iskolák tanulói, pedagógusai és az iskolában dolgozók részére az állam biztosítja-e a járvány terjedésének megelőzése érdekében az általános és rendszeres tesztelést?

Továbbá megkérdeztem, hogy:

Egyetért-e azzal, hogy az oktatási és nevelési intézmények őszi megnyitása előtt az általános, rendszeres tesztelést, kontaktkutatást, karantén elrendelését és ellenőrzését magasabb színvonalon kell megszervezni, amely a tavalyi évben elmaradt?

Egyetért-e azzal, hogy az oktatási és nevelési intézmények őszi megnyitása általános, rendszeres tesztelés, kontaktkutatás, karantén elrendelés és ellenőrzés nélkül ismét a járvány terjedésének színterévé válhatnak és veszélyt jelenthetnek a kaposvári polgárok számára?

A válasz, így szólt: „… a Kormány és az önkormányzat együttműködve példaértékűen kezelte az eddigi járványhelyzetet, amennyiben a teszteléssel kapcsolatban az önkormányzatok feladatot kapnak a Kormánytól, akár törvényi felhatalmazással, akár másképp, abban is közre fognak működni. Hisz abban, hogy a járványhelyzetben központi egységes, következetes döntéshozatal szükséges. Személyes megjegyzése nem a tesztekben, hanem az oltásban hisz.”

A járvány 4. hulláma alatt ismét tömeges halálesetek történnek, az oltottak és oltatlanok szerinti bontásban a fertőzési, kórházi ellátási, elhalálozási adatokat nem közlik, csak a szomszédos országok adatközléseiből következtethetünk.

Ezek után is fenntartja, hogy nem a tesztekben, hanem az oltásban hisz? Ennek ellenére elkezdődött november 2-án halottak napján az önkormányzati dolgozók rendszeres tesztelése.

Mikor kezdik el a lakosság széleskörű ingyenes tesztelését, azok után, hogy a Vietnámi Szocialista Köztársaság városának 1000 db ingyen tesztet ajándékozott javaslatára a Közgyűlés többsége? Abban az időben Kaposvárnak 500 db tesztje maradt.

Mennyi teszt áll ma a város rendelkezésére?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2021. november 20.

dr. Nadrai Norbert József

             képviselő

 

 

 

Javaslom, hogy a Közgyűlés ne fogadja el választ utasítsa a polgármestert, hogy átruházott hatáskörben haladéktalanul kezdje megszervezni a lakosság ingyenes tesztelését, amelynek eredményei naponta szerepeljenek a költségvetésből 200.000 Ft-ért e célra létrehozott www.koronavirus.kaposvar.hu honlapon.

A járványt nem az oltás, hanem a karantén állítja meg, így van ez, amióta világ a világ. Pestis, kolera, spanyolnátha, influenza, koronavírus stb. A modern orvostudománynak köszönhetően ma már nem kell településeket elzárni a külvilágtól a teszteléssel kiszűrhetők a fertőzők lsd. a kazanyi és a kaposvári rövidpályás úszóbajnokságok után háromszoros olimpiai bajnokunk Hosszú Katinkánál is a tesztelés eredményt hozott.

Válasza nem elfogadható, a lakosság széleskörű, ingyenes tesztelése nélkül a járvány nem tartható kontroll alatt. Addig kell az általános tesztelést folytatni, amíg tartósan a pozitívok aránya nem csökken 5 % alá a WHO ajánlása alapján.

 

Csatolmányok: