Mitől lesz Színház park a színház melletti park?

 

Kaposvár jelenség, vidéki társulat, műhely munka, kaposvári csoda, ezeket a kifejezéseket mi kaposváriak érezzük, de az országban is sokan értik.

Szép lett a park, és ahogy nevezik a helyiek, most hivatalosan is az. De színházpark?

A zöld környezet csak park, de amit érzünk az egy tűnő emlék. Volt itt egy országos hírű társulat, fantasztikus előadások, amelyek nyomot hagytak bennünk.

Azért, hogy a felnövekedő generációk is lássák a filmekből ismert, ma híres színészek fiatalságát, akik nyomot hagytak maguk után, kell valami több.

Jó lenne a színház körül sétálva látni az egykori művészek lábnyomát.

Magyarországon a Nagymező utcában, a pesti Broadway kövein ott vannak a halhatatlanok társulata tagjainak lábnyomai. Előadás előtt vagy szünetben szívesen nézegetem őket.  Hollywood Walk of Fame, a Hollywoodi hírességek sétánya mintájára született járda szakasz, eszembe juttatta, hogy nincs még egy olyan vidéki színház, ahol ennyi meghatározó művész alkotott. Szinte felsorolhatatlan a névsor.

Tavaly Díszpolgár lett Molnár Piroska a Nemzet Színésze, minden kaposvári megelégedésére, aki segíthet nekünk összeválogatni egy olyan csapatot, akik dönthetnének, hogy a sok név közül kik méltók a kaposvári színházi hírességek sétányára rákerülni.

Ez az ötlet határozati javaslatként is megfogalmazódott bennem a legutóbbi Közgyűlésen. Polgármester úr időt kért, hogy átgondolja a javaslatot. Nem szavaztatott még róla. De nem is ez a fontos, hanem, hogy legyen, ha sokan szeretnék. Budapesten,ha elmondja az ember honnan származik, mindig a színházra terelődik a szó. Tartsuk életben ezt a sikert, hiszen Kaposvár nevének hallatán, ez jut eszébe minden magyar embernek, bárhol is éljen a világban. Legyenek az új társulat tagjai is ilyen sikeresek, hogy folyamatosan bővüljön a lábnyomok sora. 

Kérem, akik úgy érzik, hogy szeretnék a kaposvári hírességek sétányának létrehozását támogassák a javaslatot.

 

Határozati javaslattal élek:

„A Közgyűlés a Színház park elnevezésével a „Kaposvár-jelenség” iránt tisztelegve, az itt alkotott művészek, lábnyomát és nevét - szimbolizálva, hogy nyomot hagytak Kaposvár és Magyarország kulturális életében – a park sétányain helyezi el. A művészek kiválasztására jogosult testület összeállítására Molnár Piroskát a nemzet színészét, Kaposvár Díszpolgárát kéri fel.”