Nagypiac és kispiac INTERPELLÁCIÓ

 

A piaci vásárlók érdekében kérdezem:

A Nagypiaccal kapcsolatos korábbi interpellációmra megjavították a liftet és a sorompót. Mikor készül el a régi csarnok penésztelenítése? Meddig biztosítanak lehetőséget a nagybani árusnak, aki az őstermelők és a régi zöldségesek számára a korábbi minőség nyújtását ellehetetleníti?

Az egészséges város programhoz a minőségi, helyben termelt élelmiszer elengedhetetlen. Ha hozzá nem értő beavatkozik a piac működésébe, az őstermelők elhagyják Kaposvárt és a Petörke piacra követik az eddig eltávozókat, nyáron pedig majd a balatoni piacokon értékesítenek? A nagyáruházláncok, multik olcsó, tömegcikkeit is beengedi a nagypiacra? Ha tönkre tették az őstermelőket, a korábban olcsó húsok, tejtermékek, tojás árát felemelik? Így csak a minőségi élelmiszert biztosítók tönkretétele a cél?

Mikor szakít azzal az álságos politikával, hogy a választások előtti hónapokban választási költségvetés csinál, osztogat az itt élők pénzéből, mintha ingyen lenne, majd 4 éven keresztül elhanyagolt közterületek, sötét utcák, romló szolgáltatások, áremelések várnak az itt élőkre?

Mikor lesz béke a piacon? Az arasson piaci sikereket kampányának mi a kézzelfogható eredménye? Mikor lesz több őstermelő a piacon? Milyen program alapján teszik vonzóvá a piacot, amire sok forrást költött az önkormányzat? Mi lesz a kispiac épületének sorsa, ami hosszú évek alatt nem működik rendeltetésének megfelelően? Az utóbbi évek nem az építésről, hanem a bontásról szól, lebontják a kispiac épületét is, mint a Dózsa Edzőcsarnokot? A Dorottya ház átadása évek óta húzódik, mindenkinek kínos a szerencsétlenkedés, ugyanígy a Kontrássy u. 6., a Dózsa György utcai volt akadémiai helyiség hasznosítása is sikertelen ebben a ciklusban. Mikor lesz jó gazda az önkormányzat?

Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2024. február 10.              Tisztelettel:                    

Dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                                 képviselő