Piac asztalbérleti díjemelés mellett 724.000 Ft plakátra

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

Mi indokolta a piacon a régi csarnokban az őstermelőket sújtó asztalbérlet emelését?

Az első két méter eddig 350 Ft/m, az ezt követő méterek 500 Ft/m. 2023.01.01-től 500 Ft/m-re emelték az első két méter árát is. Értelemszerűen ezt az emelést a vásárlók fizetik meg az árakban. Az „Arasson Ön is piaci sikereket!” kampány mennyibe került? A régi csarnokban a kereskedők mennyit fizetnek a fal melletti ládák tárolásáért? Mikor oldják meg a régi csarnok végleges penésztelenítését, hogy ne évente kelljen festéssel takarni a szürke penészt?

Hány őstermelő árul a piacon egy évben? Mennyi az átlagéletkoruk? Plakátkampány helyett milyen tényleges támogatás bevezetésével biztosítható az őstermelők számának növelése, annak érdekében, hogy 2030-ra ne csupán zöldségkereskedők csarnoka legyen a piac? Mivel biztosítható az itt élőknek, hogy helyi termelők egészséges termékeit fogyaszthassák?

Várják megtisztelő válaszát.

                                                                                 Köszönti:            

Dr. Nadrai Norbert József                                   

képviselő

 

Szita Károly polgármester válasza: "a legidősebb árus több, mint kilencven éves. Heti két alkalommal fordul meg a piacon, ezért közvetlen tapasztalatokat is át tud adni, ajánlja, hogy minél többen menjenek. Jobb a piaci áru, mint a multiknál levő. 2018. július 1. után most emelt 150,-Ft-tal az asztaldíjat a piac. Csak érzékeltetni szeretné ezt. Az asztalok árát a gazdasági 43 társaság állapítja meg, mivel neki kell gazdálkodnia. Javasolta, hogy a vezetővel Róna Ágnessel beszélje meg az átlagéletkorra és a jegyáremeléssel kapcsolatos kérdéseit. A plakátkampány a városnak 724 ezer forintba került."