POLGÁRMESTER MEGTARTJA BERECZKIT

interpelláció

Tisztelt Polgármester úr!

2019. októberében a polgármester az akkor nemrég érettségizett, legifjabb képviselőt javasolta egyedül bizottsági elnöknek, az ellenzéki pártok közös listájáról, a listán mandátumot szerző pártokkal, egyesülettel történt egyeztetés nélkül. A Turisztikai stratégia többségi szavazásakor nyilvánvaló magatartásával történt szembesítését követően kilépett a pártjából. A listát közösen állító ellenzéki pártok nem szólították fel lemondásra és listás mandátumának visszaadására, az ellenzéki pártot elhagyó képviselőt, ami ilyenkor elkerülhetetlen egy demokráciában. Ezzel még formálisan sem maradt a Közgyűlésben ellenzéki bizottsági elnök.

A covid világjárvány alatt a polgármester megküldte a képviselőknek az előterjesztéseket, és kérte a véleményüket. Két önkormányzati képviselő nem végzett képviselői munkát, az egyik ő volt, a polgármester erre külön kitért a járványban megtartható első Közgyűlésen. 2021.06.18.

Többszöri felhívásom elutasítása után 2022. február 16-i bizottsági ülésen a Marketing és Turisztikai Bizottság 27 és fél hónap után először döntött pályázati kiírásról. 2023-ban 100.000 Ft odaítélése után a fennmaradó 620.000 Ft felhasználására javasoltam a bizottság elnökének, hogy ismételten írjon ki pályázatot, amelyre úgy reagált, hogy „átgondolja legyen-e új pályázati kiírás a megmaradt keretre.”

A bizottság elnöke helyett júniusban és szeptemberben önálló képviselői indítványban nyújtottam be a bizottsági keret pályázati kiírását, hogy a Közgyűlés által ránk ruházott feladatot elvégezze a bizottság. Az önálló képviselői indítvány nem jelent meg a szeptemberi bizottsági előterjesztések között, ami súlyos mulasztás. A vele egy időben megküldött rendeletmódosító javaslatom a Közgyűlési anyagok között reggel feltöltötték. A bizottság elnöke nem javasolta napirendre venni a helyette elkészített bizottsági keretre vonatkozó pályázati kiírást úgy, hogy a tagok azt meg sem ismerhették.

A felsorolt mulasztások alapján a polgármester úr értékrendje szerint még mindig maradhat bizottsági elnök Bereczki Dávid képviselő?

Kaposvár, 2023. szeptember 16. 

Köszönti:                                                                                                                                

Dr. Nadrai Norbert József                                          

képviselő