Régi görpark reflektorok, mennyibe kerül az itt élőknek?

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

Az itt élők képviseletében kérdezem:

A régi görpark éjszakai díszkivilágítása, reflektorok mennyi áramot fogyasztanak egy hónapban? Mennyibe kerül ez a nem hatósági áras áramfogyasztás az itt élőknek? A pályát elsősorban gyerekek használják, akiknek a tanév során este otthon a helyük, tanulással, pihenéssel tölteni, a délutáni játékidő nem igényel reflektor-világítást? Ki felelős a pazarló világítással okozott költségért, miközben az itt élők sötétben botorkálnak munkába menet vagy jövet? Melyik alpolgármester felel a város közterületeiért?

2022.11.24-i Közgyűlésen elmondott interpellációmban kérdeztem: „Dr. Nadrai Norbert József képviselő „… Mikor teszik rendbe az elhanyagolt, mocskos, Pablo Escobar kongresszusi képviselő nevével virító jelenlegi görparkot?

POLGÁRMESTER ELTÁVOZÁSA MIATT Borhi Zsombor alpolgármester olvasta fel a választ több kérdésre, azonban erre a kérdésre nem válaszolt: „a kerékpáros pumpapálya megvalósításáról még jóval a gazdasági válság előtt 2021 decemberében döntöttünk a kaposvári fiatalok kérésére. A beruházás teljes mértékben beleillik Kaposvár hosszú távú fejlesztési elképzeléseibe. A pálya megvalósításának összköltsége szerződés szerint 46.872.398,- forint, a pálya melletti terület rendezésének költsége 20.548.600,- forint, amely összesen 67.420.998,- forint. A pálya megépítésével eltűnik a Városliget utolsó mocsaras, nádassal benőtt elhanyagolt területe. A korábban megépült görpark nem tudja kiszolgálni a megnövekedett és jellegében teljesen más igényeket. A park tervezésekor úgy ítélték meg, hogy a kihelyezett padok a használók kényelmét, a szemetesek a park tisztaságát szolgálják.”

A Városháza, Székesegyház, Dorottya ház díszkivilágítására, a Teleki tömbbelső fűvilágításra a Kossuth tér és Városháza melletti földvilágításra miután felhívtam a figyelmet, lekapcsolták. Az önkormányzati területen lévő pazarló világítások jogosan háborította fel az itt élőket, miután a Közgyűlési többség lekapcsolta a közvilágítás felét több mint 40 milliós költséggel a kaposváriak pénzéből.

Az interpellációra adott válaszban az eddigi több hónapos késedelem miatt, csak a polgármesteri eddig megszokott HOLNAP lekapcsolják válasz elfogadható. Ahogy a Teleki tömbbelsőben lévő fűvilágításra vonatkozó interpellációmnál alpolgármester úr kidobta a polgármester értelmetlen, cinikus válaszát és vállalta, hogy HOLNAP lekapcsolják. Így kell ezt csinálni.

Az itt élők várják őszinte válaszát.

Kaposvár, 2023. február 20.               Köszönti:       

Dr. Nadrai Norbert József 

képviselő