Sepregetés szombaton szélviharban

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

Az itt élők képviseletében kérdezem:

A 2023. február 3-án a szélvihar előtti napon végre a „szitakaroly” facebook oldalon és a többi helyi híradások is figyelmeztették a lakosságot, hogy „Rendkívül erős szélvihar csaphat le szombaton Kaposvárra is.”

Bejegyzésében a polgármester leírta, hogy: „A szélvihar miatt fokozott ügyeletet rendeltem el a városüzemeltetésnél.” Ez mit jelentett a gyakorlatban?

Ki adott utasítást a szélvihar idején közmunkásoknak, hogy a Zárda utcában sepregessenek teljesen hiábavaló módon? Ez idő alatt a Zárda utcai lakók a leesett cserepek miatt a balesetveszélyes járdaszakaszok elkerítését és kézzel írt figyelmeztető táblák kihelyezését végezték helyesen.

Hány ember és hány vonalon fogadták a KAVÜ-nél az itt élők bejelentését? Mennyi volt a várakozási idő? A lakók jogosan háborodtak fel a szervezetlen, értelmetlen munkavégzés elrendelésén. A szélvihar alatt összesen hány embert hová, mettől, meddig rendeltek ki sepregetni a munkanaplók alapján? A tapasztalatokat összegyűjtve az itt élők elégedetlen bejegyzései alapján, mit kell megváltoztatni, hogy lehet gördülékenyebbé tenni a tájékoztatást, a hívások fogadását? Milyen felületen jelennek meg a jövőben a friss információk, amelyet a lakók tudnak követni, kidőlt fa elszállítása, áram, fűtés helyreállításának várható ideje stb.? Ki nem fog ismét bocsánatot kérni az itt élőktől?

Az itt élők várják őszinte válaszát.

Kaposvár, 2023. február 20.               Köszönti:       

Dr. Nadrai Norbert József 

képviselő