Szociális tűzifa vagy tűzijáték

INTERPELLÁCIÓ

Tisztelt Polgármester úr!

Az itt élők 2022-ben jogosan várják el, hogy Kaposvár az egyik, talán a legegészségesebb város legyen. A 2030-ra prognosztizált ígéret kampányszlogenné silányult, amelyet azok tudnak megítélni, akik megérik 2030-at.

A légszennyezettség-mérők adatait a városlakók hosszú évek ígérgetése után végre láthatják.

Egyes városrészek adatai, adott napszakban elkeserítőek, amelyet a szél a város több pontjára elsodor. Mit tesz a város a levegő szennyezettségének megszüntetése, az egészséges környezet érdekében?

Ki ellenőrzi, milyen felhatalmazás alapján azokat, akik a levegőt szennyezik? Mit tesz a város, azért, hogy akiket a jövedelmük mélyszegénységbe taszított ne égessenek el válogatás nélkül mindent, ami éghető, ezzel veszélyeztetve valamennyi itt élő egészségét? Ki ellenőrzi és milyen segítséget nyújt azoknak, akik önhibájukon kívül nem képesek megfelelő tüzelőanyagot használni? Kinek van jogköre ellenőrizni a megfelelő tüzelőanyag rendelkezésre állását, annak hiánya esetén, ki jogosult intézkedni? Ki, és milyen mértékben bünteti azokat, akik hanyagságból vagy tudatlanságból szennyezik a levegőt? A mérés óta sikerült-e beazonosítani szennyező vállalkozást?

Az itt élők várják tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2022. november 19.                     

Tisztelettel:

Dr. Nadrai Norbert József

             képviselő

A válasz szerint: minden rászorulónak segítenek. 2022-ben eddig 102 m3 tűzifát adtak. 50 fő kapott.