Töröcskére vezető Zselic-kertvárosi főút INTERPELLÁCIÓ

 

A töröcskeiek, a Zselic-kertvárosban élők, és az arra közlekedők érdekében kérdezem:

A Töröcskére vezető Zselic-kertvárosi főút, a Boróka út évek óta egyre rosszabb állapotban van. Ebben a ciklusban nem történt érdemi változás. Számíthatnak a polgármesterre az itt élők, a 2024. évi önkormányzati választásokig elkészül az út?

Mikor szakít azzal az álságos politikával, hogy a választások előtti hónapokban választási költségvetés csinál, osztogat az itt élők pénzéből, mintha ingyen lenne, majd 4 éven keresztül elhanyagolt közterületek, sötét utcák, romló szolgáltatások, áremelések várnak az itt élőkre?

Évek óta kérik az itt élők az út érdemi javítását. Tavaly azt mondta a lakossági fórumon, hogy megtervezték csapadékvíz-elvezető rendszerrel együtt, különben az eső elmosná az utat. 400 millióba kerül. A terv megvan, pénz nincs rá.  A szemébe mer nézni az itt élőknek, miközben azt állítja, hogy nincs a városnak 400 milliója?

Amikor Ön és három helyettesének milliós haviját 30%-kal, több mint 300.000 Ft-al emelték meg havonta 2022.01.01-től?

Amikor 80 millióért pár buckát épít a Városligetbe pumpapályának nevezve?

Amikor az értelmetlen aluljárót 40 millióért felújítja, ahelyett, hogy az idősek zebrán a felszínen elkerülhetnék a rengeteg lépcsőt? Két oldalt, a két volt iskolájánál van felszíni zebra a lerombolt Petőfi iskolánál és a Munkácsynál. Az aluljárónál lévő lámpás csomópontnál a közvilágítási lámpák is meg vannak.

Amikor a Töröcskén és a Zselic-kertvárosba nem használhatják az elektromos bicikliket, de kifizethetik az évi közel 40 milliós üzemeltetését, plusz a 250 milliót az e-bicikli rendszerre?

Amikor a megritkított buszjáratok miatt kénytelenek autóval közlekedni?

Az elmúlt Közgyűlésen Ön Töröcske, Posta u. 12. szám előtti híd állagmegóvási munkák költségeire 17 204 e Ft költött. Amikor rákérdeztem, nem tudja, hogy Töröcskén nincs Posta utca, azt az orbitális választ kaptam, hogy egy vessző van a két szó között, így az egyik a töröcskei, a másik a Toponáron lévő Posta u. 12 előtti híd állagmegóvási munkák költségeire ment. A 17 204 e Ft valójában melyiknek a költsége volt? Félrevezette-e a válasz a kaposváriakat? Töröcskén hol történt híd állagmegóvási munka, amit 2023.11.30-án kellett átruházott döntésként szerepeltetnie? Kér-e bocsánatot a bugyuta, félrevezető válaszért, amivel önmagát járatta le?

Töröcske, Posta u. 12. szám előtti híd állagmegóvási munkák költségeire 17 204 e Ft sor felett szerepel, a Kaposvár, Fő u. 15-17. szám alatti szabadtéri parkoló burkolat javításának költségeire 4 000 e Ft. Itt a Kaposvár és a Fő u között is van vessző, ez mit jelent Önnél? A Fő u. 15-17. szám alatti szabadtéri parkoló burkolat javításán kívül ebből 4 millióból, még hol készült ugyanilyen javítás?

Melyik naptól készül el a Töröcskére vezető Zselic-kertvárosi főút, a Boróka út, amely évek óta egyre rosszabb állapotban van? Kér-e bocsánatot a képviselői kérdésemre, a Töröcske, Posta u. 12. szám előtti híd állagmegóvási munkák költségeire 17 204 e Ft-ra adott válaszért? Várjuk tényszerű válaszát.

Kaposvár, 2024. február 10.              Tisztelettel:                     Dr. Nadrai Norbert József

                                                                                                                 képviselő