VÁLTOZÁST KAPOSVÁRON!

Tisztelt Kaposváriak!

A Kaposvári képviselő-testület 2019 és 2024 közötti döntései mérlegre kerülnek. A covid járvány alatt a veszélyhelyzetben először nem hozhatott döntéseket. A polgármester egy személyben döntött, fogadta el a város költségvetését, zárszámadását. Több száz kaposvári halt meg, akik közül hitem szerint az ingyenes tesztelés biztosításával, a karantén betartásával sokakat lehetett volna megmenteni. Ez idő alatt 31 millióért rózsalugast rendelt az önkormányzat. Legyenek hát a Színház parki rózsák az elhunytak emlékhelye. Emlékeztesse a jövőbeni képviselőket döntéseik súlyára, felelősségére.

2022 és 2023 a sötétség és a nélkülözés évei voltak folyamatos áremelkedések, a nyugdíjak, bérek egyre kevesebbet értek, érnek. Ez idő alatt a polgármester és a három alpolgármester havi millióit több mint 300.000 forinttal emelte a többség. Lekapcsolták a közvilágítás közel felét, de másra volt pénz. Cinikusan szavazták le a szociális támogatások emelésére benyújtott javaslataimat, majd harmadszorra a választások közeledtével elfogadták. A fogyatékosok segélyének emelésére tett javaslatomat a Pénzügyi és Jogi Bizottság egyhangúan támogatta, majd másnap a polgármester parancsára, a megszavazó képviselők saját meggyőződésük ellen szavaztak. Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlanok az itt élők képviseletére, a 30 éves korlátlanná vált hatalom kiszolgálói lettek. Hazánkban a pedofil botrány elnöki kegyelme alkotmányos válságot okozott, mert a köztársasági elnök nem szabad akaratából döntött, mivel döntését sem megvédeni, sem megmagyarázni nem tudta. Alkalmatlanná vált, nem a magyar nemzetet szolgálta, hanem bűnös emberek befolyására akadályozta az igazságszolgáltatás rendjét. Több százezer fiatal a Hősök terén állt ki a gyermekvédelem mellett. Tanulság legyen a jövő képviselőinek, hogy a választóikat és ne a hatalom gyakorlóját szolgálják ki.

A képviselő-testület ebben a ciklusban a legnagyobb kárt Kaposvárnak az ivóvíz szolgáltatás jogi garanciák nélküli ingyenes átadásával okozta. Vizet prédikált a polgármester és a testület többsége képtelen volt az itt élők legfontosabb vagyonát megvédeni. A jövő képviselőinek szembe kell nézniük e bűnös döntés következményével az elmaradt karbantartások vízminőségre gyakorolt hatásával.

2024 a megszorítások éve, a kormány jelentős összeget von el az itt élőktől. A Települési Önkormányzatok Szövetségének elnöke a tabi polgármester a valós helyzetről beszél, míg a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere kiszolgálja a hatalom pénzelvonásait: iskolák, védőnői szolgálat, háziorvosi ügyelet, ivóvíz-szolgáltatás, hulladékgazdálkodás, helyi igazgatás elvonását.

30 év polgármesterség a város gyengeségét jelzi. 10.000 emberrel kevesebb kaposvári él itt. Minden család érintett az elvándorlás okozta családi szövetek lazulásának. Nagyszülők és unokák távol élnek egymástól, öregszik a város. Fiataloknak csak a hamis ígéretek jutnak, a lehetőségek városa alacsony bérekkel. A Nostra ifjúsági centrum mászófala köddé vált. Öt év alatt csak egy ígéretre futotta tervezzük együtt az ifjúság játszóhelyét.

Elhiszik még az ígéreteket? Egy hónap kampánytakarítás feledteti öt év szemetes, sötét városképét? Propaganda és a valóság méretik meg! Ne egy ember döntsön, egy tucat gépi szavazattal a város ügyeiről, akikre a város ötöde szavazott. 81 szavazattal kapott többet a választókerületekben a polgármester jelöltjei, mint a változásra szavazók. A változást akaróknak dönteniük kell az öt év döntései alapján, ki alkalmas képviseletükre. 

Változz, változtass, fejlődj!  Ez az alapja az itt élők előre jutásának.