VÍZIKÖZMŰ CSÚSZÁS, DE VISZIK

interpelláció

Tisztelt Polgármester úr!

Az itt élők, a tulajdonosok képviseletében kérdezem polgármester úrtól:

A víziközmű vagyont és a szolgáltatási kötelezettséget még nem adták át az Államnak, az integrációs folyamatok elhúzódása miatt. A koncesszió jogosult kiválasztása késlelteti?

Ön a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Kérem sorolja fel, a 25 megyei jogú város közül mely megyei jogú városok adták át eddig a víziközmű vagyont és a szolgáltatási kötelezettséget? A 25 megyei jogú város közül mely megyei jogú városok döntöttek az átadásról?

Mely naptól emelkedik a kaposváriak vízdíja és mennyivel? Mikor lesz tiszta, iható víz a város minden pontján?

Mely naptól kezdik el az azbesztes csövek cseréjét?

Mikor tájékoztatja az itt élőket, hogy ki kapja a vizet azbesztes csöveken keresztül?

Az egységes állami vízdíjtarifa bevezetése, a központi költségvetés hiánya ismeretében a polgármester 4 pontos garanciája érvényesülhet vagy átverése az itt élőknek? „Négy fontos dolog van, amit önmagának állított fel kihívásnak. Az első, hogy biztonságos legyen a vízszolgáltatás, a szennyvíz mindig legyen megtisztítva. A második, hogy továbbra is az ország egyik legolcsóbb közszolgáltatási díjat fizető városa legyen Kaposvár. A harmadik szempont, hogy legyen lehetőség arra, hogy a rekonstrukciós munkák mindig készüljenek el és elinduljon egy víziközmű felújítási program. A negyedik, hogy növekedjen a közszolgáltatásban dolgozók bére. Ezt a négy szempontot tartja fontosnak, amíg ezt nem látja, addig így marad minden, ahogy van.”

 

2024. január 1-től mennyivel nő e közmű-szolgáltatásban a dolgozók bére, amit állított?

Ne feledje a négy városvezető milliós havija fejenként több mint 300.000-el emelkedett a legnagyobb áremelkedések idején, míg a dolgozók bére, és a nyugdíjak vásárlóértéke drasztikusan csökkent.

A Közgyűlési döntéstől, hónapok teltek el, hol tart a tárgyalás? Továbbra is üzleti titkot sért a tárgyalásokról adott tájékoztatása esetén az Ön által Közgyűlésen átvert megállapodás alapján?

 

Kivel oszthatja meg a víziközmű vagyonnal kapcsolatos tárgyalás információit az itt élőkkel vagy az új tulajdonosokkal? Kit képvisel Ön? Melyik nap hoz végső döntést a Közgyűlés? Melyik napon tart ez ügyben közmeghallgatást?

Az itt élők, a tulajdonosok várják a polgármester őszinte válaszát.

Kaposvár, 2023. szeptember 16.                           

Köszönti: 

Dr. Nadrai Norbert József                                     

              képviselő